Om Mig


Intresset för djur och speciellt hundar har alltid funnits där och både katter, hundar och hästar fanns i familjen under min uppväxt. Under mina år på resande fot volontärarbetade jag med övergivna hundar och katter på djurhem. Men det var främst när jag skaffade en egen hund (lab/flat coated retriever) som var väldigt försiktig och blyg som intresset för hundpsykologi och träning växte fram. Jag började studera hundbeteendevetare via The International School for Canine Psychology & Behaviour och ju mer jag lärde mig desto mer passionerad blev jag. 

Nu är jag redo att förverkliga drömmen om att jobba med mitt främsta intresse och hjälpa hundar och människor till en fridfullare vardag och en starkare relation till varandra. Genom en holistisk approach vill jag hjälpa både hund och ägare att må så bra som möjligt och förstå varandras signaler. Relationen är alltid i fokus i mina upplägg.
Att jag förutom hundpsykologi också har studerat bland annat humanpsykologi gör mina kursupplägg lite annorlunda då jag fokuserar mycket på även människors inlärning och hur vår stress och mående påverkar hunden. Även hälsa och kost har alltid varit något jag brinner för och jag tror starkt att det påverkar hela vårt liv, både för människor och hundar.

Jag studerar just nu till Behandlingspedagog med examen våren  2021. När jag inte sitter med huvudet i skolböckerna jobbar jag med ungdomar på ett behandlingshem, tränar eller är ute i naturen.

 

Det jag strävar efter i min undervisning är att:

  • Öka förståelsen och kommunikationen mellan ägare och hund 
  • Öka ägare och hunds motivation till träning
  • Ge hund och ägare verktyg de själva kan använda i framtiden som skapar ett starkare band mellan dem
  • Samtliga deltagare ska lämna träningen inspirerade och med ett gott humör 
  • Vara engagerad & lyhörd som tränare 


    Jag jobbar endast med positiv förstärkning samt
    använder evidensbaserade träningstekniker. 


“Jennifer är lugn, trygg och logisk i det hon gör och har god hand med både hundar och dess ägare.
Jag kan varmt rekommendera Jennifer som kursledare”

Kvalificeringar

ISCP Diplom i Canine Behaviour 

ISCP Diplomerad Certified Dog Trainer 

Medlem i Sveriges hundföretagare

Kontakta Mig

Telfonnr: 076 7777 554.
Skicka gärna ett sms om ni ej når fram så återkopplar jag så fort jag kan.


Mail: positivepawstraining@outlook.com

Skellefteå med omnejd